Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Tre av verdens beste øyer

Hvis du ønsker å få en ferie utenfor de mest besøkte charterdestinasjonene i sommerferien, kan du vurdere en reise til en av verdens tre beste øyer.
Kåringen av de beste øyene i verden er foretatt av brukerne hos tripadvisor, og kalles Travellers’ Choice 2013.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider
Søk vidt og bredt på momondo.no

1. Ambergris Caye, Belize Cayes

Skal du til verdens beste øy skal du sette deg på flyet og komme deg til mellom-Amerika. Der finner du det lille landet Belize som grenser til Mexico, Guatemala, Honduras og atlanterhavet.
Her kan du kose deg på kritthvite sandstrender, eller du kan få på deg dykkerutstyret og dykke ned til de mange revene som er utenfor øya. På din dykkertur må du ikke glemme Blue Hole, et 400 fot dypt kalksteinshull fullt av alskens spennende dyr som lever i sjøen.

2. St.John, De amerikanske jomfruøyene

Flere og flere nordmenn, og europeere, reiser til Karibien. Med sitt varme og deilige klima er det ikke så rart at flere og flere finner veien hit. Mange leier seg en seilbåt, eller leier seilbåt med kaptein, og forflytter seg rundt på denne måten.
På St.John burde du imidlertid ta turen på land og komme deg litt rundt til fots. Her er det mye å se hvis du tar en tur i nasjonalparken, eller om du tar deg en gåtur på de kilometerlange stiene, eller om du bare tar deg en spasertur langs de hvite sandstrendene.

3. Bora Bora, Fransk Polynesia

På verdens tredje beste øy kan du få fylt dagen med mange opplevelser som firehjulstrekkersafari, rundtur med båt i den tukisblå lagunen eller dykke i en natrulig undervannspark blant fisker og koraller.
Det er også store muligheter for å dyrke romansen med en intim midnattsmiddag på stranden.

Du finner nok ikke noe direktefly fra Norge til noen av disse øyene, så det kan være lurt å legge opp ferien med litt opphold på mellomlandingene så du får full valuta for pengene. Det kan også hende det er lurt å fly til for eksempel New York, hvor man kan få ganske rimelige flyreiser til fra Norge, og så booke seg inn på et fly videre fra New York til din destinasjon. Let etter din beste reisedeal ved å teste forskjellige kombinasjoner.

Har du planer om å dykke på ferien kan det være lurt å ta seg et dykkerkurs hjemme i Norge før du reiser, slik at du ikke får noen overraskelser og ubehagelige opplevelser i løpet av ferien.