Web Analytics Made Easy -
StatCounter

To greske øyer å besøke i sommer

Hellas er et av nordmenns favorittreisemål og kan by på en god reisedeal omtrent gjennom hele året.
En av tingene Hellas er kjent for er alle øyene som ligger spredt rundt kysten av Hellas med relativt korte reiseavstander, og derfor er enkle mål for både dagsutflukter og korte weekendopphold vekk fra fastlandet.

HYDRA

Vårt første tips er også kjent for at de mer velstående beboerne fra hovedstaden Athen besøker for avslappende weekendopphold.
Hydra, en av de saroniske øyene er totalt fri for motordur. Her er det ikke lov med verken biler, motorsykler eller høye hus for den saks skyld.
Arkitekturen er unik for regionen og har mange gallerier samt museer du kan besøke.
Hydra havn er den eneste byen på denne øya. Smale gater fra den flotte havnen leder deg til katedralen, museumene, kirkene og galleriene.
Siden det ikke er biler eller motorsykler på øya er det esler som transporterer deg på land og vanntaxi som tar deg rundt langs kysten av øya. Øya har en del små landsbyer og noen fine, men steinete, steder å ta et bad fra.
Begynner sulten å melde seg finner du mange restauranter i Hydra som serverer lokal sjømat, eller så kan du ta deg de 40 minuttene det tar å komme seg til landsbyen Kamini hvor det tradisjonelle tavernaer.

Du kommer deg til Hydra med ferge eller katamaran fra Piraeus.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider
Søk vidt og bredt på momondo.no

Milos

Denne spennende øya kan du også reise til med ferge fra Piraeus.
Øya har et vulkansk landskap med røde, brune og hvite knauser. Øya har også cirka 70 fargefulle strender i fargene hvit, gull, rød og grå. Et landskap og en øy som du må ta deg tid til å oppleve om du først har muligheten.

Men, Milos er mer enn bare farget stein. Du kan besøke teateret, katakombene eller vindmøllene i Tripiti hvor Venus de Milo statuen ble funnet, eller du kan ta deg en tur til grottene med en fiskebåt som tilbyr slike turer. Ta gjerne en tur til Plaka, den tidligere hovedstaden og se solnedgangen. Ønsker du å bli over på øya kan vi anbefale et opphold i vindmøllen i Tripiti. Du må riktignok ordne deg mat og slikt selv, men du får en opplevelse for livet.

Hvis du ønsker å unngå å reise med fergen kan du fly med en av de to daglige avgangene fra Athen.