Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Noen gode råd før du reiser

Det å skulle ut og reise krever forberedelser. Det er ikke bare å hive seg på et fly med en bag eller koffert helt uten videre. Og, i alle fall ikke om du skal til mer eksotiske steder eller være borte i lengre tid.

For at du skal være godt forberedt til din neste reise skal vi hjelpe deg litt på vei med noen gode råd her.

Pass, visum og andre nødvendige dokumenter

Siden pass er det eneste gyldige indetifikasjonspapiret og en nødvendighet for å komme seg inn i et land, i alle fall utenfor Schengen, så kan det være greit å sjekke at man har et pass som ikke går ut på dato eller har fått så alvorlige skader at man bør bytte det ut.
I en del land skal passet ha minst seks måneder til det løper ut for at du skal kunne komme inn i landet. Pass også på at du har nok blanke sider i passet da noen land kan nekte deg på grunnlag av dette.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider
Søk vidt og bredt på momondo.no

Sjekk om du som nordmann trenger visum for å komme inn i landet og om dette er noe du må søke om, eller om det kan ordnes på flyplassen.
Der det er mulig anbefaler vi at du sjekker om du kan få det på forhånd. Reiser du på lavt budsjett kan det lønne seg å sjekke prisen på visum også da det varierer stort fra land til land. Alt fra en femtilapp til flere hundre kroner.

Bestill flybilletten i god tid

Av erfaring kan det være lurt å bestille alle billetter som har med transport å gjøre i god tid. Både fordi det er billigere hvis man er tidlig ute, og ford det fort kan bli fullt og dermed vanskelig å komme seg videre fra A til B.

Vaksinering og helsesjekk

Skal du ut på lange reiser og reiser til eksotiske eller risikofylte land anbefaler vi at du tar en tur til legen for å gå gjennom din helse og reiserute.
Det kan hende det kan være aktuelt med noen vaksiner. Enkelte vaksiner skal taes flere ganger og i god tid før reisen, så man kan aldri være for tidlig ute med å planlegge dette.

Sikkerhet og økonomi

Det kan være lurt å kopiere alle viktige dokumenter som pass, kredittkort og andre viktige dokumenter for å legge igjen ett sett hos en du kan få tak på i løpet av reisen, og ett sett som du tar med deg og har som backup i tilfelle du skulle miste eller bli frastjålet en eller fler av tingene. Pass også på å notere telefonnumre du kan ringe til for å sperret kredittkort etc.

Fordel gjerne reisebudsjettet på flere kort og oppbevar de forskjellige steder eller fordel dem i reisefølget.

Vi håper du med disse rådene er bedre forberedt enn tidligere og ønsker deg god tur på reisen.