Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Kjerringråd mot solbrenthet

Gjennom tidene, det vil si før moderne tid hvor forskningen har trått til, var det stort sett «learning by doing» og erfaringsutveksling med nabokjerringa som var kilde til hvordan man tuktet forskjellige sykdommer og ordnet skader. Det er nok også på denne måten kjerringråd mot solbrenthet har kommet, og vi vil gi deg noen av dem her.

Ta det ikke for gitt at alle fungerer, men det er nå i alle fall gode gamle kjerringråd som noen fremdeles bruker når de først har vært uforsiktig i solen.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider
Søk vidt og bredt på momondo.no

Forskjellig mat fremstår ofte i kjerringrådene, og det er ikke noe unntak mot solbrenthet. Yoghurt, og da helst naturell i og med at de andre vil lukte litt, kan smøres på det solbrente stedet ifølge et av kjerringrådene. Det skal både lindre og kjøle sies det.
Om du vil smøre yoghurt utover kroppen neste gang du er solbrent får du jo nesten vurdere selv, men det er vel mest på mindre solforbrenningsområder dette ville være praktisk.

Et annet råd som også er med en matingrediens er rådet om å kutte en tomat i to og smøre på. Det kan forøvrig også knuses tomater og smøre på «grøten» man får ut av dette. Igjen et tips som vi ser for oss er mye søl og ikke det mest delikate.

Det tredje tipset har vi stor tro på. Det går ut på at man skal brekke et aloe vera blad i to og smøre på gel’en man får ut av bladet.
Aloe vera er jo et middel som anbefales ofte i dag også, men dog i tuber med aloe vera gel.

Vi kan ta med et siste råd som vi ahr hørt flere ganger, men som vi tror de fleste vil avstå fra å bruke. Det sies nemlig at urin kan hjelpe mot solbrenthet. Dette er vel et av de litt mer spesielle kjerringrådene og vi tenker ikke å forsøke å forestille oss hvordan man kom frem til dette rådet.

Uansett om du kommer til å teste noen av kjerringrådene eller ei så vil vi nok anbefale deg å beskytte deg mot solen og dens stråler med et godt lag solkrem med riktig faktor. Heller litt høyere faktor enn å gå med smerter fra solbrenthet hele kvelden.