Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Gode råd mot solbrenthet

Uansett om du er på feriereise i varmere strøk eller om du bare kaster skjorta her hjemme, så må du passe deg for den ildkula de kaller solen. For etter en lang dag i solen med svetten rennende, herlige temperaturer, gode drinker og noen herlige dukkerter i sjoen kommer den «sure svie». Har du ikke vært forsiktig så er du solbrent.

Fortvil ikke, for vi har selvfølgelig noen gode råd til deg som du kan ta med deg på veien til en natt som ikke kommer til å være av dine beste. Vi har sett på hva som kan hjelpe deg med akutt hjelp mot solforbrenning.
Solbrenthet er en forbrenning av det øverste hudlaget, så her gjelder det å lindre smertene først og fremst.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider
Søk vidt og bredt på momondo.no

Først og fremst bør du få smurt armen med cortison. En Hydrocortisonkrem kan være kjekk å ha i det naturlige utvalget av kremer og salver i vesken.

Skulle du ikke ha Hydrocortison i nærheten kommer du også langt med en Aloe vera gel, en krem som også kan brukes mot så mye annet at den burde være påbudt å ha i skapet eller førstehjelpsskrinet, og selvfølgelig med på alle feriereiser.

Andre hjelpemidler som anbefales som akutt hjelp mot solbrenthet er antihistamintabletter eller Hirudoidsalve. Og, skulle smertene være store er det ikke noe i veien for å ta seg en Iuxtablett eller to etter behov.

Pass på at ikke det solbrente området tørker ut, men at du holder det fuktig. Husk på at det «brenner» på huden din fortsatt så du må ofte og jevnlig huske å «slokke» denne brannen med fuktighetsbevarende kremer. Så vår anbefaling er å smøre på tjukt med aloe vera utover hele kvelden og natten.

Når du legger deg for natten, legg deg gjerne uten dynen over det solbrente området så det både får kjølt seg ned og får godt med luft til så det heler fortere.