Web Analytics Made Easy -
StatCounter

10 gode pakketips til ferien

Du har ikke lenge igjen til ferie og atter en gang så dukker reisenerver opp, stresset kommer sigende på fordi du ikke har oversikten og ikke minst kommer bekymringen om du får plass til alt i kofferten. Bekymre deg ikke fordi vi skal her gi deg 10 gode pakketips til ferien.

1. Valg av koffert

Mange velger koffert etter farge, mønster og utseende. Det kan være vel og bra det hvis det hadde vært det viktigste når du skal på ferie. Det viktigste er å kunne få med seg alt uten å måtte betale overvekt. Flyselskapene har forskjellige vektbegrensninger før overvekt slår inn, og noen har sågar gebyrer om du skal ha med deg bagasje. Vi anbefaler deg derfor å velge en lett koffert slik at du kan pakke mer ned i kofferten.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider
Søk vidt og bredt på momondo.no

2. Passer koffertens løsning deg?

Vi har alle forskjellige måter å pakke på, og det er derfor viktig at du også finner en koffert som har den innredningsløsningen som passer deg og din måte å pakke på. Det kan selvfølgelig hende du har forskjellige måter å pakke på avhengig av hvor du reiser og hva slags type reise du skal ut på, så da kan det være smart å kjøpe ekstra pakkeløsninger slik at du har litt fleksibilitet.

3. Er du av typen som alltid glemmer en ting?

Flere av tingene vi pakker ned er ting vi kun bruker når vi er på reisefot. Det kan være adaptere, skoposer, førstehjelpssett, sysett og lignende. Et godt tips er å la de ligge igjen i kofferten mellom reisene, så er du sikker på at du ikke glemmer dem på neste reise.

4. Kom deg igjennom sikkerhetskontrollen uten problemer

Etter 9/11 ble alle sikkerhetstiltak strammet inn og det ble umulig å ta med seg flytende materiell på flasker i større kvanta. Det kan derfor være lurt å kjøpe et reisesett med flasker og helle over shampoo, balsam, såpe, solkrem, og andre flytende ting du vil ha med, på små 100ml flasker. Da kan du putte de i håndbagasjen uten å få problemer når du skal gjennom sikkerhetssjekken på flyplassen.

5. Pakk smart

Det verste som finnes er å dra rundt på en koffert som virker tyngre enn den egentlig er. Det finnes gode råd for dette. Pakk alltid de tyngste tingene nærmest bunnen eller hjulene. På den måten får du all vekten på hjulene mot bakken i stedet for helt øverst hvor du ikke vil ha den.

6. Strykefri ferie

Når du er på ferie ønsker du ikke å måtte dra frem strykebrettet fort å få orden på krøllete skjorter eller bluser. Ta med deg kun klær som ikke krøller så lett.

7. Sokker og skjerf som hjelpere

Sokker og skjerf kan være gode hjelpere i pakkingen. Legg skjerf og sokker rundt og udner kragene på skjortene dine så de beholder formen.

8. Unngå stygge bretter på klærne

Akkurat som krøllet klær er en uting, så er stygge bretter no man helst vil unngå. Måten å unngå dette på er å pakke bukser og jakker uten å brette dem. La de stikke ut på utsiden av kofferten under pakkingen. Fyll på med gensere, t-shirts og andre ting før du så viker jakken og buksene inn i kofferten. Voila – så har du ingen hard brett og slipper irritasjonen når du skal trekke på deg fintøyet senere i ferien.

9. Skill rent og møkkete tøy

Ha full kontroll på hva som er møkkete og rent tøy under ferien. Pakk med deg en pose eller annet til å pakke møkkete tøy ned i.

10. HJELP – hvor er kofferten min?

Du har endelig nådd frem til flyplassen for din destinasjon og det eneste som gjenstår er å hente kofferten. Du står ved koffertbåndet og ut kommer en haug med like kofferter. Kaoset begynner i og med at alle vil frem og lese navnelapper da de ikke vet hvilken som er deres koffert. Et godt tips er å merke kofferten din med en farget tråd eller noe i den duren slik at du kjenner den igjen. Lag gjerne en kombinasjon av to-tre farger slik at du er sikker på at ingen andre har samme merkingen som deg.

GOD REISE!