Web Analytics Made Easy -
StatCounter

10 beste strender i Europa

Hvert år har reisenettstedet tripadvisor en Travellers’ choice, hvor det er brukerne som kårer de beste strender, hoteller etc.

Og, det er klart at vi ønsker en god reisedeal for vår ferie, og ikke minst en god strand. Vi gir deg derfor her de 10 beste strender i Europa.

Skal du til Europas beste strand, ifølge tripadvisors travellers choice, skal du ta turen til det sørlige Italia og Sicilia. Her finner du Rabbit Beach ved Lampedusa.
Stranden har karibiske farger og ikke minst krystallklart vann som gjør at du rett og slett ikke vil opp av vannet igjen.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider
Søk vidt og bredt på momondo.no

På andre plass finner du Playa de las Catedrales i Ribadeo på den spanske kysten. Her klan du sitte oppe på en av klippene og se på den vakreste utsikten mot havet.

På både tredje og femte plass finner vi faktisk to britiske strender. Så Storbritannia er mer enn bare fotball, øl og Madame Tussaud.
I Swansea finner du Rhossili Bay med sin flotte utsikt og bølgene som slår inn over standen.
Skal du til stranden som ligger på femte plass, som også er britisk, skal du ikke reise langt. I alle fall ikke hvis vi skal regne i luftstrekning. Med bil så tar det litt over tre timer fra Swansea. For på den andre siden av Bristol kanalen finner du Woolacombe Beach. En annen flott sandstrand som gjør oppholdet på de britiske øyer til en god opplevelse.

Man skal helt ned på en syvende plass for å finne en strand fra et av de store sydenreiselandene fra Norge. Tyrkiske Iztuzu beach i Dalyan er den eneste tyrkiske stranden som har sneket seg inn på topp ti.

Man finner ingen strender fra skandinavia eller nord-Europa på listen over de beste strendene i Europa. Land som Frankrike glimrer også med sitt fravære på denne listen, men det betyr jo ikke at det ikke er gode strender der.

Har har du listen over de 10 beste strender i Europa.

  1. Rabbit beach, Sicilia, Italia
  2. Playa de las Catedrales, Ribadeo, Spania
  3. Rhossili Bay, Swansea, Storbritannia
  4. Playa de ses Illetes, Formentera, Balearene.
  5. Woolacombe beach, Woolacombe, Storbritannia
  6. Elafonissi beach, Elafoniss, Hellas
  7. Iztuzu, Dalyan, Tyrkia
  8. La Pelosa beach, Stintino, Italia
  9. Porthminster beach, St Ives, Storbritannia
  10. St Pauls bay, Lindos, Hellas